August
AUGUST
Skolestart
Vi starter alle ved flagstangen, hvor der synges og fortælles. Personalet præsenteres, og alle elever synges ind i klasserne. Forældre kan enten vælge at gå med i en af klasserne eller hjælpe til med at få serveringen klar i skolegården.
Grillaften.
Altid første fredag efter skole start. En hyggelig start på året for alle familier, hvor der spises, sludres og leges under træerne. Der bliver tændt grill, og man medbringer en ret til fælles buffet og man sørger selv for service, drikkevarer og kød til grillen + evt. tæppe og jakker.
Pædagogisk dag
Personalet tager væk for at få tid til at snakke og få inspiration til udviklingen af skolen. Forældrene overtager undervisningen, så meld dig gerne til denne dag.
Forældremøder
Der afholdes forældremøder i starten af skoleåret. Her fortæller lærerne om planer for året, og I har mulighed for at snakke sammen som forældregruppe i klassen, sætte punkter på, som I gerne vil debattere samt vælge forældrerepræsentanter. Forældrerepræsentanter kan hjælpe med at give information videre, være tovholdere på sociale arrangementer for klassen m.m. Se kalenderen for datoerne. Det forventes at 1 forælder fra hver familie deltager – ellers giv besked til klasselæreren.
September
Arbejdsdag, en dag, hvor alle familier giver skolens rammer en kærlig krammer og hjælper til ude og inde med praktiske opgaver. Skolen er vært ved en dejlig frokost. Man møder op i arbejdstøj, og opgaver, værktøj o.lign. fordeles af ”tovholderen” kl. 9.00.
Pædagogisk dag. Personalet tager væk for at få tid til at snakke og få inspiration til udviklingen af skolen. Forældrene overtager undervisningen, så meld dig gerne til denne dag.
Fælles lejrskole. Fælles lejerskole for alle elever og de forældre som har lyst og mulighed for at deltage.
Temaperiode i efteråret. Den ene af to emne uger eller tema periode hvor der arbejdes med et fælles emne på hele skolen med fordybelse i de enkelte klasser.
Oktober
Trafikdage Onsdag og torsdag før efterårsferien afholder skolen trafikdage. Det er to intensive dage med fokus på trafiksikkerhed og færdselslære.
Motionsdag den sidste fredag inden efterårsferien. Denne dag er der i skoletiden motionsdag på Rudme Friskole – samt på næsten alle skoler over hele landet.
Efterårsferie uge 42
November
Åben skole og indskrivningscafe
Nye elever til 0.kl. møder op sammen med deres forældre til information og indskrivning. Desuden er andre, der er interesseret i at se skolen, velkomne.
Skole/hjem – samtaler
I løbet af november, december og januar vil alle elever blive vendt – fagligt og socialt – i en snak mellem forældre og min. 2 af barnets lærere. I nogle klasser er barnet også med til hele eller dele af samtalen. Samtalerne giver bedre indsigt og fælles forståelse og skaber mulighed for aftaler om det videre forløb i skolen.
JulEbazar
Sidst i november holder vi vores julecafé. En dag med forskellige aktiviteter der skyder julen i gang på skolen. En festlig dag for hele familien, hvor der vil være salg af julekage og julebag, musik, sang, aktiviteter, gløgg og æbleskiver m.m. Der afholdes også vores store julelotteri med mange fine præmier.
December
December
Juleteaterforestilling
Teater for de yngste. 0.-4. kl. øver sig på juleteater, der skal opføres på skolen. De store elever har emneuger i samme tidsrum.
Juleafslutning. Sidste dag på starter vi i klasserne. Derefter går vi alle til kirken og synger julen ind – og ønsker hinanden god jul!
Juleferie
januar
Januar
Skolestart
Godt nytår! Vi vender tilbage efter nytår med almindeligt skema fra første dag.
Pædagogisk dag
Personalet tager væk for at få tid til at snakke og få inspiration til udviklingen af skolen. Forældrene overtager undervisningen, så meld dig gerne til denne dag.
Februar
Skolemøde
Een gang om året mødes alle voksne til et tidsaktuelt oplæg og efterfølgende debat om vores skole.
Det er vigtigt at holde gang i den løbende samtale omkring vores skole. Det forventes at mindst 1 forælder fra hver familie deltager.
Fastelavn
Et par sjove timer, hvor alle, voksne og børn, møder udklædte, går parade, slår katten af tønden, leger og danser folkedans. Eleverne i overbygningen står for aktiviteter på dagen. Vi selvfølgelig også fastelavnsboller.
Vinterferie
Februar
Marts
Emneuge
Elevbestemt emneuge. Eleverne har igennem en periode diskuteret egne ideer og forslag til skolens elevbestemte emneuge. Lærerne har derefter hjulpet med at kvalificere og tydeligøre indhold og planer. Endeligt beslutter børnene ved afstemning hvad der skal være det overordnede tema for ugen.
Påskeferie
April
Generalforsamling
Generalforsamlingen er den øverste myndighed. Derfor er dette en meget vigtig dag i skoleåret, hvor bestyrelsen fremlægger beretning, regnskabet gennemgås, og der bliver mulighed for debat omkring skolen. Der er oftest ”kampvalg” om de nye pladser i bestyrelsen, så mød op til en på mange måder spændende aften, hvor der vil blive serveret kaffe og lagkage.
Arbejdsdag
Årets bedste dag for de, som elsker at løfte i flok og for skønne vores skole og lege plads
Maj
Rejse for 8.-9. klasse
Hvert andet år er der planlagt en overbygningstur, der går ud i den store verden. Eleverne har selv indflydelse på destinationen, som også afhænger af hvor mange penge der er i klassekassen. De sidste par gange er turen gået til Rhodos i Grækenland.
FORÅRSMARKED
"Hvert år, en lørdag i maj måned afholdes der Forårsmarked og Forårsfest. Traditionen tro er det Før-skole-SFO og 0.-1. klasse som står for at planlægge og afholde Forårsmarkedet. Forårsmarkedet består af forskellige boder og aktiviteter, som besluttes af forældregruppen. Det kan eks. være café, loppemarked, fiskedam, bål-mad, at grave efter perler i sandkassen, flødebollekastemaskine eller krea-værksted. Forårsmarkedet er en god anledning til at forældre og børn kan mødes på tværs af børnehave, vuggestue og skole.
Forårsmarkedet foregår kl. 10-14 og samme aften, inviterer 5.-6. klasse til Forårsfest på Rudme Friskole. Her bliver det offentliggjort hvilke af boderne der har tjent mest. Efter maden plejer der at være børnediskotek.
Dagen er skoledag for eleverne, så de skal meldes fri hos klasselæreren, hvis de ikke kan komme!
juni
Juni
Teater og emneuger
Teaterperiode for de store elever som opfører årets sidste store teaterforestilling.
De mindste elever har emneuger.
sTore Legedag
Dag hvor vi laver skole på en lidt anderledes måde.
sidste skoledag
Dagen, hvor vi rydder op, hygger, elever fra overbygningen spiller rundbold mod lærerne, og alle får sagt farvel og god sommerferie til hinanden.
Sommerferie